Al enkele jaren gebruik ik met veel plezier de plugin GADWP, (Google Analytics Dashboard for WP). Op veel websites van onderhoudsklanten heb ik deze plugin geïnstalleerd. Misschien gebruik jij deze ook en heb je gemerkt dat alles anders is geworden.

Dat klopt, want deze fijne plugin is onlangs overgenomen door een andere partij, ExactMetrics. Nu ben ik daar zelf niet kapot van. In de eerste plaats is, zonder dat je daar voor kan kiezen, de verbinding met je Googleaccount verbroken. Daardoor kun je je statistieken niet meer inzien, tenzij je inlogt bij Google.

In de tweede plaats kun je minder gegevens zien met deze nieuwe plugin, tenzij je daar voor betaald. Die tarieven zijn niet mals. Ik ben de laatste om te beweren dat mensen die coole software ontwikkelen daar niet aan mogen verdienen, maar voor de gewone gebruiker is dit toch wel een grote stap. Ik voel me zelf in ieder geval wel overvallen.

Welke plugin dan gebruiken voor Google Analytics in WordPress?

Gelukkig is er nu een alternatief! De plugin is in zijn oude vorm opnieuw uitgegeven. Hij heet nu “GAinWP Google Analytics Integration for WordPress” Je kunt deze dus gewoon als nieuwe plugin installeren en de oude verwijderen. Geniaal toch?

Wanneer je deze plugin ook had of wil gaan installeren, bekijk dan onderstaande instructievideo.
Hulp nodig? Neem dan contact met mij op.