Mobilegeddon

Onder deze dramatische noemer is op 21 april 2015 bij Google een nieuwe fase ingegaan die bepalend is voor de ranking van websites. Het komt er op neer dat websites die responsive zijn voorrang krijgen in de zoekresultaten. Dit proces was al een tijdje aan de gang maar is op die datum wereldwijd doorgevoerd.

responsive

Googleresultaten op mobiel

Responsive webdesign

Het was al van groot belang om een responsive website te hebben, maar als je mee wilt blijven tellen en niet achterop raken op je concurrenten kun je er zeker niet meer omheen. Als gebruikers verwachten we ook steeds meer dat een website goed te zien is op onze mobieltjes en tablets. Ik betrap mezelf erop dat ik websites die niet meeschalen vermijd en niet serieus neem.

Als je nu op je mobiel zoekt in Google krijg je in de resultaten ook direct te zien of de website responsive is. Gebruikers zullen eerder klikken op de resultaten met de toevoeging “Voor mobiel”

Jouw website testen

Je vraagt je misschien af hoe jouw website er uitziet op tablet en mobiel. Zelf gebruik ik voor een eerste indruk deze website: ipadpeek.com. Hier kun je precies zien hoe je website zich gedraagt op een tablet of mobiel in zowel portrait als landscape stand.

Als je geschrokken bent van de resultaten hoef je nog niet meteen in de paniekstand te springen. Bedenk dat je content altijd nog nummer 1 is. De kwaliteit van je inhoud is waar het uiteindelijk om draait in de filosofie van Google:

De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.

Als jouw website nog niet responsive is, is het goede nieuws dat je niet in één keer al je mobiele verkeer kwijt bent. Maar de kans is groot dat je dit verkeer de komende weken en maanden steeds verder zult zien afnemen.

Welke maatregelen nemen

Heb je ontdekt dat jouw website niet responsive is dan kun je 3 dingen doen:

  • een nieuwe website laten maken
  • je bestaande website aan laten passen
  • niets doen en hopen dat het over gaat (is dat een optie?

Het spreekt vanzelf dat Dainamics Webdesign voor je klaar staat om je zo snel mogelijk te helpen. Vul onderstaand formulier in en ontvang een advies op maat.

Gratis advies


    Privacyverklaring